Maszyna do pieczenia chleba

21:14 Tosiowa Mama 9 Comments

Dziś obchodził imieninki mój kochany Małż :) Na tą okazję wstałam o 4 rano, zrobiłam Mu śniadanko do pracy takie naprawdę na wypasie. Do tego na lodówce wielka notatka z życzeniami  i informacją o zawartości lodówki. A on co? Słyszę z łóżka, że otwiera lodówkę. Myślę sobie, będzie zadowolony i idę spać. Później jak już byłam na nogach zaglądam do lodówki i co widzę? A no właśnie to śniadanie, które robiłam z oczami na zapałki. No ale cóż, ważne są starania, prawda? :)

Właściwie to mam dla Was newsa :) Szczegóły znajdziecie w następnym poście, ale już zdradzę tajemnicę :)Ostatnio tak naczytałam się o tych lakierach hybrydowych i stwierdziłam, że to super rozwiązanie dla takiej zapracowanej Mamy. Jakbym musiała malować paznokcie raz na 2 tygodnie to luz blues :) Tak więc wczoraj przyszła do mnie lampa ze wszystkimi potrzebnymi dodatkami i tworzyłam swoje pierwsze paznokcie. Muszę przyznać, że to wcale nie jest takie proste. Trochę ją jeszcze przetestuję i zdam dłuższą relację na ten temat. Może któraś z Was się jeszcze zarazi tym paznokciowym szaleństwem :) Zawsze lubiłam bawić się w takie rzeczy. Malowanie, czesanie, robienie biżuterii z modeliny. No ale jeszcze zdążę Wam wszystko pokazać :) Im więcej będę miała czasu tym więcej zacznę tworzyć. Może znów zrobię jakiś konkursik z moim rękodziełem?:)

Drugą rzeczą jaką się z Wami podzielę to mój pomocnik, dzięki któremu bez większego problemu przygotowałam taki obiadek :)














A oto maszyna, która wyręczyła mnie z najdłuższej pracy, czyli wyrabiania ciasta drożdżowego :)

Przedstawiam Wam maszynę do pieczenia chleba ZELMER BM1000
Piecze za mnie chleb, wyrabia ciasto, piecze słodkie ciasta, robi dżemy, przygotowuje ciasto makaronowe, ma specjalne ruszta na pieczenie bagietek oraz pojemnik na dodatki, które dodaje automatycznie :) Muszę powiedzieć, że chlebek wymiata. Z rana zjeść taki świeżutki i cieplutki...mniam! :) Do tego jeszcze tyle różnych funkcji, na które ciężko znaleźć mi okazję żeby przetestować :) Do tej pory wyrabiała mi ciasto na pizzę i jagodzianki. Jagodzianki wyszły takie pyszne i leciutkie....ah, co ja Wam będę ochoty robić jak już sezon na jagody minął :)


Maszyna do pieczenia chleba ZELMER BM1000

Maszyna do pieczenia chleba ZELMER BM1000

Maszyna do pieczenia chleba ZELMER BM1000

Maszyna do pieczenia chleba ZELMER BM1000


 Pojemnik akurat zaparowany, bo maszyna była w trakcie pracy :)

Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Tylko zajmuje sporo miejsca w mojej malutkiej i tak już zawalonej kuchni. Trochę czasu też zajmuje jej każdy program, ale naprawdę warto czekać. Można ją tak zaprogramować, że wstawia się składniki wieczorem, a na rano mamy świeżutkie pieczywo prosto z ... tej maszyny :D Maksymalny czas oczekiwania to 15h. Po upieczeniu jeszcze przez godzinę jest podtrzymywana temperatura. Czyści się łatwo i szybko, Nie ma z tym problemu. Trzeba tylko wrzucić do środka co potrzeba, ustawić czas i program, kliknąć start i jedynie czekać na gotowe produkty :)

Może starczy już na wieczór moich wywodów. 

Do usłyszenia! :)

9 komentarzy:

  1. Sama mam taki zestaw do manicure hybrydowego i go uwielbiam! :) Miłej zabawy z nim :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smakowicie.
    Chcę kupić maszynę do wypieku chleba, ale boje się większych rachunków za prąd....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę powiedzieć, że korzystam z niej bardzo często, prawie codziennie i wbrew pozorom rachunki tak nie przerażają :) No i są mniejsze wersje, jeżeli ma być tylko do chleba jest duży wybór bardziej "oszczędnych" :)

      Usuń
  3. witam czy moge prosic pani przepis na ciasto bo pizza wyglada smakowicie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście! :)
      Składniki:
      -Woda 300ml
      -3/4 łyżeczki soli
      -łyżka stołowa oliwy z oliwek
      -450g mąki pszennej (daję jaką mam, najczęściej tortową)
      -2 łyżeczki cukru
      -łyżeczka suchych drożdży

      Potem dodaję a oko. Jeżeli ciasto za gęste dolewam odrobinę wody, gdy za rzadkie trochę mąki.
      No i bym zapomniała, najlepiej dać letnią wodę :)

      Usuń
    2. Ja wyrabiam w maszynie, bo ręcznie mi nie wychodzi. Potem rozkładam ją na blasze od piekarnika i odstawiam na 10 minut. Smaruję ketchupem, albo koncentratem pomidorowym, na to dodatki jakie tylko się chce i do piekarnika na 200 stopni około 20 minut bez termoobiegu. Ciasto trzeba jak najcieniej rozłożyć, bo rośnie pulchniutkie :)

      Usuń
  4. Dziekuje bardzo za przepis Tylko ze ja nie mam tej maszyny i mozliwe ze recznie tez mi nie wyjdzie Ale sprobuje:-)

    OdpowiedzUsuń